iphone 6 kijelző csere töröttNálunk, a FutureGSMnél rutin feladat egy iphone 6 kijelző csere ! Ennek ellenére nagy gonddal és precizitással végezzük el a feladatot. A sok éves tapasztalat szavatolja, hogy minden a helyére kerüljön az iphone 6 kijelző csere közben. Első lépésben meggyőződünk arról, hogy a törött képernyőn kívül nincs-e más problémája a telefonnak.

iphone 6 kijelző csere apró alkatrészekAz akkumulátor lecsatlakoztatása után, kijelző eltávolítását követően minden átszerelendő alkatrészt gondosan leszerelünk, (sensor flex, home gomb és annak szalagkábele,beszédhangszóró) megtisztítunk, majd eltávolítjuk az egyéb kis méretű, ragasztott alkatrészeket is. Sok szervizben az iphone 6 kijelző csere közben nem fordítanak elég figyelmet ezekre az apró — a fontosabb alkatrészek stabil rögzítéséhez vagy tökéletes működéséhez szükséges – elemekre. Az iphone 6 kijelző csere megkezdése előtt ezeket a kis alkatrészeket ragasztással rögzítjük az új kijelzőn, hogy tökéletesen illeszkedjen az első kamera vagy a távolság érzékelő szenzor. Fekete kijelző esetén a környezeti fényerősség érzékelőéhez át kell helyezni egy apró fehér lapkát, ami biztosítja az egyenletes fényeloszlást és ezzel akár hiszik akár nem az optimális akkumulátor üzemidőt is.

iphone 6 kijelző csere home gomb töröttA Home gomb felszerelése is nagy precizitást igényel, mert ha nem kellő körültekintéssel kezelik, ha tönkremegy, elszakad a szalagkábele vagy eltörik az üveg felülete, pótolhatatlan elemét képezi a telefonunknak, ugyanis egy alaplaphoz csak egy darab Home gomb tartozik. Bár a Home gomb cseréje lehetséges, az ujjlenyomat olvasó funkció nem fog többet működni. A Home gombot a kijelző belső felületén egy ragasztással rögzített vékony szilikon gyűrű rögzíti a helyén, mely megóvja a nedvességtől és stabil pozícióban is tartja. Ez utóbbi azért fontos, mert ha el tud fordulni a gomb a helyén, az előbb-utóbb ahhoz vezethet, hogy elszakad az átvezető szalagkábele illetve bele tud folyni némi nedvesség a Home gomb körül, ami sokkal nagyobb problémákhoz is vezethet. A szakszerűen összeszerelt LCD kijelzőt végül csatlakoztatjuk az alaplaphoz. Az iphone 6 kijelző csere közben megtisztítjuk a csatlakozókat, majd kellő körültekintéssel egymásba pattintjuk őket.

iphone 6 kijelző csere szakadt homegombAz iphone 6 kijelző csere utolsó előtti sarkalatos pontja a megfelelő csavarok megfelelő helyre illesztése. Némelyik csavar rövidebb mások hosszabbak, így nem mindegy, melyik lyukba kerülnek, illetve az is fontos, hogy mekkora nyomatékkal vannak meghúzva. A kijelzőn a hosszabb csavar behajtása egy rövidebb helyére okozhatja a plexi belső festésének sérülését vagy akár a törését is. A készülék alaplapján elhelyezkedő 5 csavar, mely a kijelző szalagkábeleinek csatlakozóját tartja, – stabilan egy fémlemezzel – 3 különböző hosszúságú. Ha itt a rövid helyére hosszú kerül, belecsavarodhat az alaplap rétegelt áramköreibe a csavar vége, mely súlyos, sok esetben végzetes károsodáshoz vezet. Így fordulhat elő, hogy egy egyszerű iphone 6 kijelző csere után egy hozzá nem értő keze által javíthatatlan állapotban kapjuk vissza a telefonunkat.

Még a készülék átadását megelőzően egy alapos tesztelésnek vetjük alá a telefont. Minden belül megmozgatott alkatrészt és az újonnan felszerelt kijelzőt letesztelünk, így például hogy megfelelő hangerővel szól-e a hangszóró, vagy a közelség érzékelő szenzor legalább 8-10centiméterről elsötétít-e a képernyőt, hogy megfelelően működik-e a Home gomb és az újlenyomat olvasó, az első kamera vagy az automatikus fényerő szabályozás.. A kijelzőket már a megrendelést követően teszteltük, de ebben a fázisban még egyszer alaposan megnézzük, hogy tökéletes legyen, így mi minden iphone 6 kijelző csere mellé 6 hónap jótállást vállalunk a beszerelt alkatrészre és a javítási folyamat tökéletességére. Forduljon hozzánk bizalommal..

Szerző: Futuremechaniker

Hívás
Térkép