LASSÚ A GÉPEM:

-HŰTÉS

A gép hűtés rendszere elkoszolódik és ebből kifolyólag nem képes megfelelő hűtést biztosítani a gép processzorának illetve videó kártyájának. Ez egy természetes folyamat, így a túlmelegedés elkerülése érdekében csökkenteni kezdi a teljesítményét a számítógép, és idővel drasztikus lassulás tapasztalható. A hűtő ventillátor felszív minden féle szöszt, port, hajszálat, ami eltömíti a bordákat, illetve az idő múlásával a processzor és a hűtő egység közé kent hővezető paszta kiszárad, kikeményedik és már nem látja el megfelelően a szerepét.
Megoldás: Egy alapos belső tisztítás és a processzor(CPU), videókártya(GPU) magjának újra pasztázása.

-MEREVLEMEZ (WINCSESZTER)

A merevlemezen tárolt adatok széttöredezése vagy a merevlemez természetes elhasználódása, lassulása. A számítástechnikában a szoftverek a hardverekkel együtt fejlődnek, így egy-egy alkatrész vagy konfiguráció hamar elavulttá válhat és visszafoghatja a számítógép teljesítményét.

Megoldás: Töredezettség mentesítés, ez otthon is elvégezhető, 1-2 havonta ajánlott, de csak hagyományos merevlemezen, SSD esetében TILOS! Ha ez nem hozott kielégítő változást, érdemes nagyobb teljesítményű HDD-re (4200 vagy 5400RPM-ről 7200-ra váltani, SATAI, SATAII-ről SATAIII-ra váltani, ha a gép támogatja ezt ) vagy hagyományos HDD-ről SSD-re váltani. Az SSD előnye, hogy nincs benne mozgó alkatrész, tehát egy hordozható számítógépben sokkal biztonságosabban tárolhatjuk az adatainkat, valamint az adattárolás mikéntjéből adódóan gyorsabban eléri az adatainak, így gyorsabb a bootolás, gyorsabban megnyílnak a programok, stb..
A régi merevlemezt sem kell eldobni, egy utólag megvásárolt mobil rack-el egy hordozható adattárolót kapunk (USB-s merevlemez).

-RAM MEMÓRIA

A számítógépen a memória az ideiglenes fájlok vagy épp futó programok tárolására szolgál, így gyorsabban el tudja érni a számítógép azokat az adatokat, amit gyakran használ. Ha lassú ez a memória vagy kicsi a kapacitása, olyankor a merevlemezt is használja a számítógép ideiglenes adatok tárolására a RAM memória mellett, ami károsíthatja a merevlemez áramkörét illetve drasztikusan lassítja a számítógép működését. Ha nem egyforma teljesítményű, órajelű RAM memóriát telepítünk a gépbe, olyankor mindig a gyengébbikhez igazodik az erősebb, így egy darab nagyobb, gyorsabb modul nem sok változást fog eredményezni.
Megoldás: A RAM bővítése az egyik legkedveltebb teljesítmény növelő módszer, ám oda kell figyelni, milyen RAMot választunk. Érdemes párban egyforma márkát, órajelűt és kapacitásút használni, mivel a RAMok „párban” dolgoznak.

Hívás
Térkép